MHA-Kastamonu Entegre’den iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını ödüllendiren zirve. Kastamonu Entegre yurtiçi ve yurtdışı tesisleri bünyesindeki kalite çemberi ve sürekli iyileştirme ekiplerinin başarılı projelerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen KEAS Global Kalite Zirvesi’nde farklı ekiplerin kalite çember projelerini değerlendiren jüri, en iyi proje ve önerileri ödüllendirdi.
Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre tarafından düzenlenen KEAS 7. Global Kalite Zirvesi, “KalDer Denetçileri ve Uygulayıcı Firma Gözüyle Yalın Dönüşüm Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar ve Öneriler” paneli ile başladı. Kastamonu Entegre Global Kalite ve Kalite Sistemleri Direktörü Bekir Yaraşır’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele; Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, KalDer Ankara YK Üyesi Taner Ayduran, KalDer Başdenetçisi ve Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın konuşmacı olarak katıldı.
Yıldız: “Birlikte çalışmanın, birlikte karar vermenin ve başarmanın gücüne inanıyoruz”
Panelin açılışında konuşan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, pandeminin ardından yeniden yüz yüze gerçekleştirdikleri ilk Global Kalite Zirvesi’nde, yurtiçi ve yurtdışı ekipleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kurum kültürümüzü yıllardır insan odaklılık ve güven zinciri ilkeleri üzerine kurduk. Bu işi nasıl daha iyi, daha verimli bir şekilde yaparız? Her seferinde bunu ilk kez yapıyormuş gibi düşünmek, kendimize bu soruları sormak çok önemli. Kastamonu Entegre ailesi olarak birlikte çalışmanın, birlikte karar vermenin ve başarmanın gücüne inanıyoruz. Ekiplerimizin iyi uygulamalarını birlikte kutlamak, diğer çalışma arkadaşlarımızın motivasyonunu da canlı tutuyor.” dedi.
Kastamonu Entegre’nin 2014 yılından bu yana organizasyon yapısı gelişerek devam eden kalite yolculuğunun artık geleneksel bir yapıya dönüştüğünü belirten Global Kalite ve Kalite Sistemleri Direktörü Bekir Yaraşır da bu süreçte problemlerden korkmadan yola devam etmenin ve iyileştirmeleri yaygınlaştırmanın önemine değindi.
Geliştirdikleri eğitim senaryoları üzerine bilgiler paylaşan KalDer Başdenetçisi ve Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın, standardizasyonun ancak kurum kültürü ile mümkün olduğunu hatırlattı. KalDer Ankara YK Üyesi Taner Ayduran ise kalite yolculuğunda, başarılı uygulamaları takdir edip ödüllendirmenin önemine dikkat çekti.
En iyi kalite çember çalışmaları ve öneriler yarıştı
Yurtiçi ve yurtdışından toplam 11 ekibin katılımıyla gerçekleşen KEAS 7. Global Kalite Zirvesi’nde; Adana’dan Mekanik Özel Harekat, Balıkesir’den CH2O, Gebze’den Kontrol Kalemi ve Turan Eller, Kastamonu MDF’den Anadolu, Kastamonu Yonga Levha’dan Dieffenbacher, Samsun’dan Tam Otomatik, Tarsus’tan Zamana Karşı, Bulgaristan’dan Fire&Flame, Romanya’dan DS SMED ve Rusya Tataristan’dan Solid ekipleri sunum yaptı. Adana’dan Mekanik Özel Harekat, Gebze’den Turan Eller ve Tarsus’tan Zamana Karşı ekipleri kalite çember projelerinde ilk üçe girerek ödül almaya hak kazandı. Jüri Özel Ödülü ise bugüne kadar yürüttüğü başarılı çalışmalardan ötürü Kastamonu Yonga Levha tesisine verildi.
Toplam Kalite Yönetimi’nin sürekli gelişim araçlarından biri olan Öneri Sistemi kapsamında da altı kategorinin en iyi önerileri ödüllendirildi. Bulgaristan’dan Mehmed Musafov “En İyi Çevre Kategorisi Önerisi”, Balıkesir’den Mehmet Deniz “En İyi Ürün Kalitesi, Müşteri Memnuniyeti Önerisi”, Kastamonu MDF’den Abdullah Dinler “En İyi İSG Önerisi”, Tarsus’tan Aytekin Mengeş “En Fazla Öneri Veren Personel”, aynı tesisten Mustafa Çeken “En İyi Maliyet Düşürme, Verimlilik Önerisi” ve Mehmet Dalkıran “En İlginç, Orijinal Öneri” ödüllerine değer bulundu.